Tərkibində portağaldan çox C vitamini olan 10 QİDA
Bizim media saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Geniş şəkildə C vitamininin əsas mənbəyi kimi tanınan portağal, bu vacib qida maddəsi baxımından əslində yuxarıda yer alır.
Bizim.Media xəbər verir ki, doktor Sohaib İmtiaz askorbin turşusu konsentrasiyasına görə sitrus meyvələrini üstələyən 10 tərəvəz, meyvə və giləmeyvə siyahısını tərtib edib.
Ən çox C vitamini ehtiva edən 10 qida:
Qırmızı bolqar bibəri - fincan başına 128 mq (gündəlik dəyərin 142%);
Quava - bir meyvədə 125 mq (138%);
Manqo - bir meyvədə 122 mq (135%);
Çiyələk - hər fincan üçün 119 mq (132%);
Yaşıl çili bibəri - fincan başına 109 mq (121%);
Papaya - fincan başına 88 mq (98%);
Brokoli - hər fincan üçün 81,2 mq (90%).
Ananas - stəkan başına 78,9 mq (87%);
Kivi - hər fincan üçün 74,7 mq (83%);
Brüssel kələmi - yarım fincanda 48 mq (53%).
Mütəxəssis vurğulayır ki, bu qidalar C vitamini ilə zəngin olmaqla yanaşı, digər qiymətli qidaları da ehtiva edir.
Məsələn, quava və manqonun tərkibində antioksidantlar, brokolinin tərkibində iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər, ananasda isə həzmi yaxşılaşdıran bromelain fermenti var. (e-saglam.az)
Bizim.Media
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:41
Bu xəbər 21 Noyabr 2025 02:36 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları


















