Üzümün müntəzəm istifadəsi xərçəngə tutulma riskini azaldır…
Icma.az bildirir, Sia Az portalına istinadən.
…Mütəxəssislər belə qənaətə gəliblər ki, üzümün müntəzəm istehlakı həm kişi, həm də qadın sağlamlığını yaxşılaşdırır. Bu giləmeyvə bədxassəli şişlərin yaranma ehtimalını minimuma endirir və zəif yuxu ilə mübarizə aparır.
SİA-nın məlumatına görə, qırmızı üzümün qabığı və toxumlarında iltihabı, ürək xəstəliyi riskini aradan qaldıran bir komponent var.
150 qr varsa. iki həftə ərzində yarım kiloya qədər üzüm, kolon xərçənginin əlamətlərini azaltmaq və süd vəzilərində xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini boğmaq mümkün olacaq.
Axşam üzüm yesəniz, yuxunuz daha dərin olar.
Bu giləmeyvə həmçinin qanda şəkərin miqdarına nəzarət edən çoxlu kalium ehtiva edir və resveratrol zərərli xolesterini çıxarır və ürək xəstəlikləri riskini azaldır.
Resveratrol Alzheimer xəstəliyi olan xəstələrə də kömək edir. Üzüm beyin funksiyasını yaxşılaşdırır və sinir sisteminin degenerativ xəstəliklərinin başlanğıcını gecikdirməyə kömək edir.
Bundan əlavə, üç ay ərzində hər gün 250 q üzüm yemək dil bacarıqlarını, yaddaşı və diqqəti yaxşılaşdırmağa kömək edəcək.
Nazlı Almuradova
Baxış sayı:90
Bu xəbər 04 Aprel 2025 22:14 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















