Xərçəngin ən yaxşı profilaktikası Qızardılmış pomidor
Icma.az, Saglamolun portalına istinadən məlumat yayır.
Pomidor likopinlə zəngindir. Bu maddə güclü xərçəng əleyhinə təsirə malikdir. Həmçinin likopin ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır.
Maraqlıdır ki, pomidorda olan likopinin miqdarı termik emaldan sonra xeyli artır. Eyni zamanda yağlarla birlikdə yedikdə likopin orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir.
Bütün bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər pomidoru yağda bir qədər qızardıb yeməyi tövsiyə edirlər.
Sağlamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, ən faydalı göyərtilərdən biri olan ispanaq da termik emaldan sonra daha faydalı olur, onun tərkibində olan kalsium, maqnezium və dəmir daha yaxşı mənimsənilir.
Saglamolun.Az

Xərçəngin müxtəlif növlərinin profilaktikası
16 Noyabr 2024 19:42
Qızardılmış kartofun ziyanı
16 Noyabr 2024 21:53
Qızardılmış qidanın 5 ZİYANI
16 Noyabr 2024 14:30
Şəkər otunun MÖCÜZƏLƏRİ arıqlama, orqanizmin təmizlənməsi, xərçəngin profilaktikası
15 Noyabr 2024 13:52
Pomidor orqanizmi xərçəngin bu növlərindən qoruyur AÇIQLAMA
12 Mart 2025 07:03

