Xiyar turşusunu necə “bağlamaq” olar ki, 10 ay qalsın
Lent az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Qışa ləzzətli xiyar turşusu hazırlamaq üçün nə sirkəyə, nə də sterilizasiyaya ehtiyac var. Sizə sadəcə rəndə kifayət edəcək.
Lent.az bununla bağlı məlumatları sizə təqdim edir:
Qış üçün rəndələnmiş xiyar resepti
Bu qeyri-adi resept sizi təəccübləndirəcək. Çünki tərəvəzləri sadəcə rəndələmək və bankalara yerləşdirmək kifayətdir.
Tərkibi:
Xiyar – 2 kq
Sarımsaq – 10–12 diş
Duz – 2 x.q.
Şüyüd – 1 dəstə
Hazırlanma prosesi:
1 kq xiyar götürün (ölçüsü və forması fərq etməz), iri gözlü rəndədən keçirin. Üzərinə sarımsağı sıxın, duz əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Digər 1 kq xiyarı bütöv şəkildə soyuq suda 2 saat isladın – bu, acılığı aradan qaldıracaq. Şüyüdü iri-iri doğrayın və bankanın dibinə yerləşdirin. Üzərinə rəndələnmiş xiyar və sarımsaq qarışığını əlavə edin. Isladılmış xiyarları iki yerə bölüb bankaya yerləşdirin. Üstünə yenə rəndələnmiş xiyar qarışığı əlavə edin. Bankaya bir ədəd xren yarpağı qoymağı unutmayın. Qapağın içərisini xardal ilə yağlayın. Bankaları bağlayın və sərin yerə qoyun.
3–4 gün ərzində xiyarlar az duzlu, 1 aydan sonra isə duzlu xiyar olacaq. Belə hazırlanmış xiyarlar 10 aya qədər saxlanıla bilər, heç bir konservant və sirkəyə ehtiyac olmadan.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:106
Bu xəbər 04 Avqust 2025 13:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















