Yarımfabrikat məhsullar TƏHLÜKƏLİDİR?
Icma.az, Redaktor.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Qırmızı ət və yarımfabrikatların istehlakı bağırsaq xərçənginin inkişafına səbəb ola bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə təhlükəli məhsulların siyahısını dərc edən Britaniyanın "The Mirror" nəşri məlumat paylaşıb.
“Bir sıra amillərin bağırsaq xərçəngi riskini artırdığı məlumdur. Qidalanma bu amillərdən biri olaraq qalır və xüsusilə qırmızı ət ilə yarımfabrikatların qəbulu xəstəliyə tutulma ehtimalını yüksəldir”, - məlumatda qeyd olunur.
Bildirilib ki, bu növ xərçəng Böyük Britaniyada yayılma baxımından dördüncü yeri tutur. Bununla yanaşı, xəstəlik getdikcə daha çox gənclərdə aşkarlanır - 1995-ci ildən etibarən 55 yaşdan aşağı pasiyentlərin payı iki dəfə artaraq 20 faizə çatıb.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:41
Bu xəbər 14 Noyabr 2025 08:55 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















