Yeni kəşf: Azotsuz kartof yeyəcəyik
Icma.az, Publika.az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Azot gübrələri istixana qazlarının mənbələrindən biri hesab olunur. Elə buna görə də alimlər kənd təsərrüfatı bitkilərini mümkün qədər az azotdan istifadə edəcək şəkildə modifikasiya etməyin yollarını axtarırlar.
Publika.az xəbər verir ki, “New Phytologist” jurnalının məlumatına görə, elm adamları kartofda müəyyən zülal aşkar ediblər ki, onun bloklanması bitkinin azotdan asılılığını azalda bilər.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, bu zülal kartofun yumrulaşmasında əsas rol oynayır. Son araşdırmalar onun müəyyən bir DNT sahəsinə bağlandığını ortaya qoyub.
Bu zülal azotla əlaqəli genlərin fəaliyyətini dəyişdirir. Alimlərin kəşfi yeni kartof sortlarının və ya kartofu azotdan daha az asılı hala gətirən, lakin məhsuldarlığa zərər verməyən dərmanların yaradılması üçün əsas ola bilər.
Tural
Baxış sayı:124
Bu xəbər 14 Noyabr 2024 17:27 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















