Yulafın sağlamlıq üçün zərərləri ARAŞDIRMA
Bizim media saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Avstraliyalı alimlər tərəfindən aparılan araşdırmalar göstərib ki, ənənəvi ingilis səhər yeməyinin əsas hissəsi olan yulaf sıyığının tez-tez qəbulu sümük toxumasının zəifləməsinə səbəb olur.
Bizim.Media xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, yulaf sıyığına həddindən artıq aludəçilik sağlamlıq problemlərinə yol açır.
Buna səbəb yulaf lopalarında olan fitin turşusudur. Bu turşu insan orqanizmində kalsiumun normal mənimsənilməsinə mane olur — kalsium daim sümüklərdən yuyulur və bağırsaqlarda lazımi səviyyədə sorulmur. Bu halda müxtəlif bioloji əlavələrin qəbulu da vəziyyəti dəyişmir.
Kalsium çatışmazlığı isə sümüklərin daha kövrək olmasına və tez-tez sınıqların, çatların yaranmasına səbəb olur.
Alimlər əlavə edirlər ki, yulaf sıyığının əlbəttə ki, üstünlükləri də var: mədənin işinin normallaşması, ürək-damar sisteminə müsbət təsir və immunitetin möhkəmlənməsi. Lakin onlar bildirirlər ki, səhərlər iki həftə yulaf yeməkdən sonra ən azı 14 günlük fasilə verilməlidir. Bu fasilədən sonra yulafı yenidən rasiona daxil etmək olar. Yalnız bu halda o, sağlamlığa zərər verməyəcək.
Bizim.Media
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:48
Bu xəbər 06 Dekabr 2025 17:57 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















