Yumurta və limonu birlikdə qaynatdıqda görün nə baş verir
News24 portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Qaynadılmış yumurta sağlamlığa faydalarına görə bir çox insan tərəfindən tez-tez istfadə edilir. Ancaq, yumurtanın qabığını soymaq bəzən çətin ola bilir.
News24.az xəbər verir ki, yumurta və limonun birlikdə qaynadılması yumurta qabığının daha asan soyulmasına kömək edə bilər. Çünki limonun turşuluq xüsusiyyəti yumurta qabığındakı kalsium karbonatla reaksiyaya girərək qabığını bir az daha yumşaldır.
Lakin bu proses tək başına asan soyulmağa zəmanət vermir. Yumurta qaynadıqdan sonra soyudulursa, xüsusən də soyuq suya qoyularsa, qabığın soyulması prosesi asanlaşa bilər.
Soyuq su yumurtanın içindəki hava boşluğunu genişləndirir və qabığın ayrılmasını asanlaşdırır. Onu da qeyd edək ki, ən təsirli üsullardan biri qaynayan yumurtaları dərhal soyuq suya qoymaqdır.
Yumurtaları təxminən 5-10 dəqiqə soyuq suda saxlasanız, içinin buxarlanmasını dayandırar və qabığının daha rahat çıxmasına şərait yaradarsınız.
Günel Məlikzadə
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:115
Bu xəbər 09 Dekabr 2024 13:37 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















