65 yaşdan sonra belə qidalanın
Icma.az xəbər verir, Tribuna saytına əsaslanaraq.
65 yaş və üzəri yaş qrupunda düzgün qidalanmamaq piylənmə, şəkərli diabet, ürək-damar, sümük-əzələ və sinir sistemi xəstəlikləri riskini artırır.
Tribunainfo.az bildirir ki, həkimlər yaşlı şəxslərə gündə 3 əsas və azı 2 ara öyünlə qidalanmağı, bol su içməyi (gündə 8-10 stəkan), az yağlı süd məhsulları, tərəvəz, meyvə, paxlalılar və taxıl məhsullarına üstünlük verməyi tövsiyə edir. Qızartmalardan uzaq durulmalı, yeməklər buğda, sobada və ya ızgarada hazırlanmalıdır.
Qırmızı ət əvəzinə toyuq və balıq tövsiyə olunur. Şəkərli və yağlı şirniyyatlar əvəzinə süd əsaslı yüngül desertlər seçilməlidir. Günlük duz qəbulu azaldılmalı, turş və duzlu qidalardan uzaq durulmalıdır.
Alkoqol, siqaret, çoxlu çay və qəhvə istifadəsi azaldılmalı, əvəzində ayran, şorba, təbii meyvə suyu və bitki çayları kimi içkilər seçilməlidir. Fiziki aktivlik imkan daxilində artırılmalıdır.
Pravda.az
Baxış sayı:87
Bu xəbər 24 İyul 2025 16:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















