65 yaşdan sonra belə qidalanın
Icma.az xəbər verir, Tribuna saytına əsaslanaraq.
65 yaş və üzəri yaş qrupunda düzgün qidalanmamaq piylənmə, şəkərli diabet, ürək-damar, sümük-əzələ və sinir sistemi xəstəlikləri riskini artırır.
Tribunainfo.az bildirir ki, həkimlər yaşlı şəxslərə gündə 3 əsas və azı 2 ara öyünlə qidalanmağı, bol su içməyi (gündə 8-10 stəkan), az yağlı süd məhsulları, tərəvəz, meyvə, paxlalılar və taxıl məhsullarına üstünlük verməyi tövsiyə edir. Qızartmalardan uzaq durulmalı, yeməklər buğda, sobada və ya ızgarada hazırlanmalıdır.
Qırmızı ət əvəzinə toyuq və balıq tövsiyə olunur. Şəkərli və yağlı şirniyyatlar əvəzinə süd əsaslı yüngül desertlər seçilməlidir. Günlük duz qəbulu azaldılmalı, turş və duzlu qidalardan uzaq durulmalıdır.
Alkoqol, siqaret, çoxlu çay və qəhvə istifadəsi azaldılmalı, əvəzində ayran, şorba, təbii meyvə suyu və bitki çayları kimi içkilər seçilməlidir. Fiziki aktivlik imkan daxilində artırılmalıdır.
Pravda.az

