AQTA dan yoxlama: Bu şirkətlər qida təhlükəsizliyi qaydalarına əməl etmir
Icma.az, Demokrat.az saytına istinadən bildirir.
"Keytrinq xidmətlərində müşahidə olunan problemlər uzun illər ərzində yığılıb qalmış sistem boşluqlarının nəticəsidir. Əsas çətinliklər istilik və soyuq zəncirin pozulması, sanitar qaydaların düzgün tətbiq olunmaması və nəzarətin zəif olması ilə bağlıdır. Keytrinq müəssisələrində xas proqramının formal yox, real tətbiqi və məhsullara davamlı nəzarət təmin edilməlidir".
Bunu Demokrat.az-a açıqlamasında qida eksperti İlkin Şirinov deyib.
O bildirib ki, xas proqramı keytrinq xidmətlərində qida hazırlığı və paylanması proseslərini izləmək üçün istifadə olunur:
"Bu proqram müəssisənin fəaliyyətini dövr boyu izləməyə, bütün qida əməliyyatlarını nəzarətdə saxlamağa və məhsulların istehsalı ilə satışında problemlərin qarşısını almağa imkan verir. İstilik və soyuq zəncirlər, temperatur göstəricilərinə nəzarət və xəbərdarlıq sistemləri proqramın vacib hissələridir".
Ekspert qeyd edib ki, sanitar normativlər və etiket məsələləri də keytrinq xidmətlərində önəmlidir:
"Məhsulların tərkibi, qatqılar, istehsal və son istifadə tarixləri aydın göstərilməli, müştəri yanlış məlumatlandırılmamalıdır. Bu məqsədlə sertifikatlar, təlim prosesləri və mütəmadi monitoringlər məcburi olmalıdır".
Onun sözlərinə görə, hər bir keytrinq müəssisəsində daxili nəzarət mexanizmi olmalıdır:
"Daxili nəzarət yoxdursa, səhvlər və pozuntular aradan qaldırıla bilməz. Mütəmadi monitoringlərin təşkili həm müəssisələrdə, həm də aidiyyəti qurumlar tərəfindən həyata keçirilməlidir ki, qida təhlükəsizliyi təmin olunsun və müştərilərin sağlamlığı qorunsun".
Qeyd edək ki, 2025-ci ilin yanvar-sentyabr aylarında AQTA-nın yoxlamalarında bəzi keytrinq şirkətlərinin qida təhlükəsizliyi tələblərinə əməl etmədiyi müəyyən edilib.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Ən son xəbərləri və yenilikləri almaq üçün Icma.az saytını izləyin.
Bunu Demokrat.az-a açıqlamasında qida eksperti İlkin Şirinov deyib.
O bildirib ki, xas proqramı keytrinq xidmətlərində qida hazırlığı və paylanması proseslərini izləmək üçün istifadə olunur:
"Bu proqram müəssisənin fəaliyyətini dövr boyu izləməyə, bütün qida əməliyyatlarını nəzarətdə saxlamağa və məhsulların istehsalı ilə satışında problemlərin qarşısını almağa imkan verir. İstilik və soyuq zəncirlər, temperatur göstəricilərinə nəzarət və xəbərdarlıq sistemləri proqramın vacib hissələridir".
Ekspert qeyd edib ki, sanitar normativlər və etiket məsələləri də keytrinq xidmətlərində önəmlidir:
"Məhsulların tərkibi, qatqılar, istehsal və son istifadə tarixləri aydın göstərilməli, müştəri yanlış məlumatlandırılmamalıdır. Bu məqsədlə sertifikatlar, təlim prosesləri və mütəmadi monitoringlər məcburi olmalıdır".
Onun sözlərinə görə, hər bir keytrinq müəssisəsində daxili nəzarət mexanizmi olmalıdır:
"Daxili nəzarət yoxdursa, səhvlər və pozuntular aradan qaldırıla bilməz. Mütəmadi monitoringlərin təşkili həm müəssisələrdə, həm də aidiyyəti qurumlar tərəfindən həyata keçirilməlidir ki, qida təhlükəsizliyi təmin olunsun və müştərilərin sağlamlığı qorunsun".
Qeyd edək ki, 2025-ci ilin yanvar-sentyabr aylarında AQTA-nın yoxlamalarında bəzi keytrinq şirkətlərinin qida təhlükəsizliyi tələblərinə əməl etmədiyi müəyyən edilib.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:AQTA: Kütləvi tədbirlər zamanı iaşə müəssisələrində qida təhlükəsizliyi tələblərinə əməl olunmalıdır
15 Sentyabr 2025 15:50
AQTA dan bu ölkələrin qida təhlükəsizliyi ilə bağlı qərar
01 Avqust 2025 18:43
Bu şirkətlər cəzalandırıldı
25 Aprel 2025 12:03
FHN əhalini yanğın təhlükəsizliyi qaydalarına ciddi əməl etməyə çağırıb
01 Avqust 2025 00:04
Baxış sayı:94
Bu xəbər 25 Noyabr 2025 18:51 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















