Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır
Milli.az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Bal yeyən xərçəng xəstəliyinə tutula bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər.
Araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdirilib ki, dünyanın ən sağlam qidalarından olan bal belə düzgün formada qəbul edilmədikdə ağır xəstəliyin inkişafına gətirib çıxara bilər.
Belə ki, bal 40 dərəcədən yuxarı temperaturlu içki ilə qarışdırıldıqda keyfiyyətini itirir, 60 dərəcədən yuxarı temperaturda isə ümumiyyətlə orqanizm üçün zəhərə çevrilir.
Azərbaycanlıların da balı çayla içdiyini nəzərə alsaq, çox qaynar çayla bal içməyin böyük risk daşıdığını deyə bilərik.
Qeyd edək ki, insan üçün rahat içilən çayın temperaturu təxminən əlli beşdən altmış beş dərəcəyə qədər olur. Bundan daha isti çay ağız və boğazı yandıra bilər.
İsmayıl
Milli.Az
Baxış sayı:27
Bu xəbər 03 Dekabr 2025 09:30 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















