Icma.az
close
up
RU
Bu məhsullar BAĞIRSAQ XƏRÇƏNGİNİN riskini artırır. SİYAHI

Bu məhsullar BAĞIRSAQ XƏRÇƏNGİNİN riskini artırır. SİYAHI

Böyük Britaniya alimləri aşkar ediblər ki, bəzi qida növləri bağırsaqlarda iltihabın inkişafına səbəb olur ki, daha sonra bu iltihab bağırsaq rərçənginin inkişafına səbəb ola bilər.

Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla xəbər verir ki, Harvard İctimai Sağlamlıq Məktəbinin alimləri 121 000 insanın qidalanmasını araşdırdıqdan sonra belə nəticəyə gəliblər ki, bu kimi qida və içkilər bağırsaq xərçənginin riskini xeyli artırır:

- qırmız ət (xüsusilə qızardılmış)

- heyvanların içlatı

- əla növ un (ekstra)

- şirin içkilər

- alkoqol içkiləri.

Məhz bu məhsulların tez-tez istehlakı bağırsaqda iltihabın inkişafına səbəb olur.

Bəzi məhsullar isə əksinə bağırsaqda iltihabı azaldır və bununla da xərçəngin riskini artırır.  Alimlərin belə məhsulların siyahısını tərtib ediblər:

- yarpaq tərəvəzləri (kahı, ispanaq və s.)

- tünd sarı rəngdə olan tərəvəzlər

- tam taxıllar

- qəhvə (şəkərsiz)

- təbii meyvə şirələri (şəkərsiz).

Saglamolun.Az


seeBaxış sayı:39
embedMənbə:https://saglamolun.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri