Bu qidaları mikrodalğalı sobada yalnız bir dəfə QIZDIRIN Xəbər saytı Son xəbərlər və Hadisələr
Icma.az xəbər verir, Baku.ws saytına əsaslanaraq.
Bəzi qidalar mikrodalğalı sobada yalnız bir dəfə qızdırıla bilər.
BAKU.WS ria novosti-yə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu barədə xəbərdarlıq ediblər.
Birincisi, qida yenidən qızdırıldıqda kimyəvi birləşmələr dəyişə bilər. Çünki bəzi qidalar böyrəklərə zərər verə biləcək zəhərli maddələri buraxır. İkincisi, bəzi qidaları yenidən qızdırmazdan əvvəl soyumağa icazə vermək, E. coli və listeria kimi öldürməsi çətin olan bakteriyaların böyüməsini təşviq edə bilər.
Amerikalı dietoloq Harini Bala heç vaxt yenidən qızdırılmaması lazım olan üç qidadan danışıb. Onun sözlərinə görə, ispanağın tərkibində oksalat turşusu var, çiy yeyilsə zərərsizdir. Lakin yenidən qızdırıldıqda oksalat turşusu kristallaşır və zəhərli olur. Bu maddə böyrək daşı riskini artıra bilər. Həkim əlavə edib ki, ispanağın tərkibində nitratlar da var və onlar yenidən qızdırıldıqda nitritə çevrilir. Bu da bağırsaqlarda kimyəvi maddələrlə birləşərək şiş riskini artıran birləşmələr əmələ gətirdiyi güman edilir.
Mikrodalğalı sobada yenidən qızdırılmaması lazım olan digər məhsul çaydır. Bu, içkini daha acı edəcək, çünki təkrar isitmə turş taninlərin miqdarını artırır. Bundan əlavə, çayda hərəkətsiz bakteriyalar aktivləşdirilə bilər.
Mikrodalğalı soba bişmiş düyüdə spor əmələ gətirən Bacillus cereus bakteriyalarını öldürməyəcək. Bu mikroorqanizmlər adətən torpaqda və tərəvəzlərdə olur. Sporlar istiliyə davamlıdır və qəbul edildikdə qusma, ishal və qarın kramplarına səbəb ola bilər.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:103
Bu xəbər 29 Noyabr 2024 16:53 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















