Bu salatları çox saxlamaq olmaz
Icma.az, Axar.az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
"Paytaxt" salatı (“Olivye”) kimi tərkibində konservlər, bişmiş yumurta olan salatlar ən tez xarab olan qidalardandır. Onları yalnız 6 saat ərzində istehlak eləmək lazımdır.
Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “Rospotrebnadzor” bəzi ərzaqların saxlanma müddəti ilə bağlı xəbərdarlığında bildirib.
“İkinci yerdə dəniz məhsulları ilə olan, amma sous əlavə edilməmiş yeməklərdir. Onları soyuducuda 12 saat saxladıqdan sonra atmaq məsləhətdir.
Tərəvəz, ət və ya hisə verilmiş məhsullardan hazırlanan salatların əksəriyyəti soussuz olduqda 18 saat saxlanıla bilər, amma sous əlavə edildikdə bu müddət 12 saata qədər azalır. Mütəxəssislər salatlara sousu servis zamanı əlavə etməyi tövsiyə edir.
Saxlanılma müddətinə görə tez xarab olan məhsullar marinadlanmış, turşu və ya duzlu tərəvəzlərdən hazırlanan salatlardır. Bu ərzaqları 36 saat saxlamaq lazımdır”, - məlumatda qeyd olunur.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:134
Bu xəbər 01 Yanvar 2025 16:08 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















