Çində alimlər buxarda bişmiş çörəklər sayəsində CL 20 partlayıcısının gücünü artırıblar Doğru Xəbərlər
Dogru.az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Çin alimləri Çində məşhur olan mantou buxarda hazırlanmış çörəklərdən istifadə etməklə güclü CL-20 partlayıcısının istifadəsində təhlükəsizliyi artırmaq üçün üsul hazırlayıblar.
Bu barədə South China Morning Post məlumat yayıb.
Çinin Şimal Universitetinin layihə qrupunun rəhbəri, kimya mühəndisliyi professoru Cao Xiongun sözlərinə görə, CL-20 partlayıcısı böyük dağıdıcı gücə malikdir, “nüvə silahlarından sonra ikincidir”.
O, həm də aşağı zərbə müqavimətinə malikdir və buna görə də daşınması təhlükəlidir, lakin çörəyin emal üsulu CL-20-nin detonasiya xüsusiyyətlərini yaxşılaşdırdı və təhlükəsizliyi dörd dəfə artırdı.
Tədqiqatçılar iki saat ərzində 1 min ° C-dən çox temperaturda bir sobada bir neçə mantu qoydular və sonra CL-20 maddəsini onlarla qarışdırdılar.
DOĞRU.AZ


