Bu çörəklər xərçəng və şəkər yaradır
Yüksək sort ağ undan hazırlanan premium çörəklərin insan orqanizminə təsiri bioloqlar tərəfindən araşdırılıb.
Bakupost.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, alimlərin fikrincə, hər gün ağ çörək yeyən, eyni zamanda oturaq həyat tərzi keçirirən insanların bu vərdişi gec-tez onların sağlamlığını çökdürür.
Mağazadan alınan ağ çörək orqanizmi faktiki olaraq heç bir vacib maddə, elementlə təmin etmir. Onu yeməklə insanlar yalnız "boş" kalori alırlar.
Ağ undan hazırlanan çörəkdə demək olar ki, heç bir lif, vitamin və mineral yoxdur. Bundan əlavə, mağazadan alınan çörəkdə zərərli əlavələr və əvəzedicilər ola bilər.
Bu çörəyi yemək qanda şəkərin səviyyəsini artırır və nəticədə insulin istehsalının artmasına səbəb olur. Onu tez-tez və ya acqarına yemək insulin dirəncinin inkişafına səbəb ola bilər ki, bu da insanı diabet və piylənməyə meylli edir.
Mütəxəssislər əlavə edib ki, bəzi insanların orqanizmi buğda zülalı olan qlütenə dözə bilməyə bilər. Bu halda ağ çörək bağırsaqlarda daimi şişkinlik və diskomfort yarada bilər.
Bundan öncəki bəzi elmi araşdırmalarda ağ çörəyin müntəzəm istehlakının xərçəng riskini artıra bildiyi də sübut edilmişdi.
Aygün, BakuPost
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)