Çörəklərin tərkibindəki bu maddələr xərçəng yaradır
Icma.az, Olke.az saytına istinadən bildirir.
İngilis həkim Tim Spektor araşdırmasında supermarket rəflərində qablaşdırılan çörəklərin bağırsaq xərçənginə səbəb olduğunu və bir çox xəstəliyə səbəb olduğunu açıqlayıb.
Ölkə.Az xaric KİV-ə istinadla xəbər verir ki, o, qablaşdırılmış çörəklərin etiketlərindəki “yüksək lif” ifadəsinin yanıldıcı ola biləcəyini söyləyib.
O qeyd edib ki, çörəklərin saxta turş xəmir dadını aradan qaldırmaq üçün müxtəlif mayalar, bir çox kimyəvi maddələr, o cümlədən dadlandırıcılar və emulqatorlar əlavə edilir.
Həkim deyib ki, emulqatorlar tortlardan tutmuş bir çox məşhur məhsulların tərkibində var.
O, həmçinin emulqatorların bağırsaq sağlamlığı üçün riskli olduğunu, onların bağırsaqda yağ təbəqəsi ilə su təbəqəsi arasındakı ayrılığı pozduğunu, bunun da bağırsaq selikli qişasında boşluq yaratdığını və bakterial infeksiya riskini artırdığını bildirib.
Bağırsaq xərçəngi ilə yanaşı, həzm sistemi ilə əlaqədar müxtəlif xəstəliklərdən qorunmaq üçün mütəxəssislər gündə 30 q lif və meyvə-tərəvəz qəbulunun artırılması lazım olduğunu ifadə ediblər.
Bundan əlavə, araşdırmalar turş xəmir növü olan çovdar çörəyinin tam buğda çörəyi ilə müqayisədə sizi daha uzun müddət tox saxladığını və həzmi asanlaşdırdığını ortaya çıxarıb.
Ölkə.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:116
Bu xəbər 18 Noyabr 2024 17:48 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















