Icma.az
close
up
RU
Çuğundurlu xırtıldayan kələm salatı: Süfrənizi bəzəyəcək ləzzət!

Çuğundurlu xırtıldayan kələm salatı: Süfrənizi bəzəyəcək ləzzət!

Cəmi 24 saat ərzində hazır olacaq parlaq və xırtıldayan qəlyanaltı axtarırsınız? Çuğundurlu kələm turşusu mükəmməl seçimdir!

Turkustan.az sizə həmin resepti təqdim edir.

Tərkibi:
Ağ kələm - 1,5 kq
Çuğundur - 1 əd.
Sarımsaq - 5 diş
Su - 1 l
Şəkər - 3 xörək qaşığı
Duz - 3 xörək qaşığı
istiot dənələri - 10 əd.
Dəfnə yarpağı - 1 əd.
Masa sirkəsi 9% - 0,5 stəkan

Addım-addım hazırlıq
Tərəvəzlərin hazırlanması: Kələmin sapını çıxarın və kublara ayırın. Çuğundurları soyun və sürtgəcdən keçirin. Sarımsağı incə dilimlərə ayırın.

Konteynerə yerləşdirmək üçün: Kələm, çuğundur və sarımsağı qat-qat sterilizasiya edilmiş bankaya və ya qazana, növbə ilə yerləşdirin.
Marinadı hazırlamaq üçün: suyu şəkər, duz, bibər və dəfnə yarpağı ilə bir qazanda qaynadın. Şəkər və duz tamamilə həll edildikdən sonra sirkə tökün, sonra istidən çıxarın.
Marinad: Tərəvəzlərin üzərinə isti su tökün, onları tamamilə ilə maye ilə örtülsün. Konteyneri qapaq və ya boşqab ilə örtün və otaq temperaturunda 24 saat buraxın.
Xidmət: qəlyanaltı 24 saatdan sonra yeməyə hazırdır. Soyudulmuş şəkildə müstəqil yemək kimi və ya ət və kartof ilə yan yemək kimi xidmət edin.
Çuğundurlu marinadlanmış kələm sizi dadı ilə sevindirməklə yanaşı, zəngin görünüşü ilə süfrənizi də bəzəyəcək.

Aytən Yaşar/ Turkustan.az

seeBaxış sayı:76
embedMənbə:https://www.turkustan.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri