Dəmlənmiş çayın nə vaxtdan sonra zəhərə çevrildiyi məlum oldu
Icma.az xəbər verir, Baku.ws saytına əsaslanaraq.
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, dəmlənmiş çayı uzun müddət saxlamaq ən yaxşı fikir deyil, çünki bu içki tez xarab olan məhsuldur.
BAKU.WS xəbər verir ki, çinli tədqiqatçılar zərərli birləşmələrin çay dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra onun tərkibində görünməyə başladığını müəyyən ediblər.
Səthdə parlaq bir lay yaranarsa, onu vaxtında tökmək lazımdır. Bu lay patogen mikroorqanizmlərin oksidləşməsi və yayılması səbəbindən baş verir.
Mütəxəssislər maksimum fayda əldə etmək üçün çayın təzə dəmlənmiş şəkildə istehlak edilməli olduğunu vurğulayıblar.

Diplomlarının “ölüm şəhadətnaməsi”nə çevrildiyi universitetdən REPORTAJ
15 Yanvar 2025 15:32
Fizikada böyük kəşf: İşığın maddəyə çevrildiyi
28 Noyabr 2024 15:53
Canavarların necə itə çevrildiyi aşkar edilib..?
28 Fevral 2025 00:45
Yaşıl çayın zərərləri
12 Noyabr 2024 01:05
