Icma.az
close
up
RU
Diqqət!

Diqqət!

“ANO” Elmi Tədqiqat Mərkəzinin "Sağlam Qidalanma" mərkəzinin mütəxəssisləri hər dördüncü halda xərçəngin inkişafının səbəbi kimi pis qidalanma olduğunu bildiriblər. 


Missiya.Az Rusiya mediasına istinadən xəbər verir ki, bu ölümcül xəstəliyə səbəb kimi qeyri-sağlam qidalanma birinci növbədə göstərilir. 

Qeyd olunur ki, qeyri-sağlam qidalanma müxtəlif növ mədə-bağırsaq xərçənginə, eləcə də döş və prostat xərçənginə səbəb ola bilər. 

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, sağlamlığa ən böyük təhlükə spirtli içkilər, həmçinin duzlu balıq və qırmızı ətdir. “Alkoqollu içkilərin həddindən artıq istehlakı ağız, yemək borusu və qaraciyər xərçənginə səbəb olur. İsti ədviyyatlar ağızda və burunda şişkinliyə səbəb ola bilər, lakin normada olduqda zərərli deyillər. Qida rasionunda qırmızı ətin üstünlük təşkil etməsi isə düz bağırsağın xəstəlikləri ilə bağlıdır”, - deyə diyetoloqlar bildirib.

 Həkimlər həmçinin həddən artıq isti yemək və içkilərdən istifadə etməmək barədə də xəbərdarlıq ediblər, çünki onlar qida borusunu zədələyə bilər. 

“Məhsulların üzərində kalıbın görünməməsini təmin etmək lazımdır” – deyə, mütəxəssislər əlavə edib. 

Elcan
Missiya.Az


seeBaxış sayı:75
embedMənbə:https://missiya.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri