Diqqət!
Icma.az, Missiya.az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
“ANO” Elmi Tədqiqat Mərkəzinin "Sağlam Qidalanma" mərkəzinin mütəxəssisləri hər dördüncü halda xərçəngin inkişafının səbəbi kimi pis qidalanma olduğunu bildiriblər.
Missiya.Az Rusiya mediasına istinadən xəbər verir ki, bu ölümcül xəstəliyə səbəb kimi qeyri-sağlam qidalanma birinci növbədə göstərilir.
Qeyd olunur ki, qeyri-sağlam qidalanma müxtəlif növ mədə-bağırsaq xərçənginə, eləcə də döş və prostat xərçənginə səbəb ola bilər.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, sağlamlığa ən böyük təhlükə spirtli içkilər, həmçinin duzlu balıq və qırmızı ətdir. “Alkoqollu içkilərin həddindən artıq istehlakı ağız, yemək borusu və qaraciyər xərçənginə səbəb olur. İsti ədviyyatlar ağızda və burunda şişkinliyə səbəb ola bilər, lakin normada olduqda zərərli deyillər. Qida rasionunda qırmızı ətin üstünlük təşkil etməsi isə düz bağırsağın xəstəlikləri ilə bağlıdır”, - deyə diyetoloqlar bildirib.
Həkimlər həmçinin həddən artıq isti yemək və içkilərdən istifadə etməmək barədə də xəbərdarlıq ediblər, çünki onlar qida borusunu zədələyə bilər.
“Məhsulların üzərində kalıbın görünməməsini təmin etmək lazımdır” – deyə, mütəxəssislər əlavə edib.
Elcan
Missiya.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:132
Bu xəbər 26 Noyabr 2024 11:09 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















