Ədviyyatlı qidaların orqanizmə əsas təsiri...
Sia Az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
...Acılı qidalar maddələr mübadiləsini sürətləndirir ki, bu da ürək-damar sistemini aktivləşdirir. Bu zaman toksinlər xaric edilir və arıqlamağa kömək edir. Ancaq xatırlamaq lazımdır ki, bu cür yemək çox duzlu olmamalıdır, çünki həddindən artıq duz şişkinliyə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, araşdırmalar göstərir ki, ədviyyatlı qidalar əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıra bilən serotonin istehsalını təşviq edir və ədviyyatlı qidaları şirin yeməklərə yaxşı alternativ edir.
Bununla belə, ədviyyatlı qidalar qastrit və ya xora kimi mədə xəstəlikləri olan insanlar üçün təhlükəli ola bilər.
Belə hallarda ədviyyatlı qidalar iltihablı prosesləri təhrik edə bilər. Həmçinin, “odlu” qidalar ürək yanmasına səbəb ola bilər, buna görə də bu fenomenə meylli olanlar diqqətli olmalıdırlar.
SİA-nın məlumatına görə, “Kaibitskie Zori” nəşri xəbər verir ki, ədviyyatlı yemək yeyərkən, xüsusən də əks göstəriş olmadıqda, nisbət hissini qorumaq sağlamlığın açarıdır.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:131
Bu xəbər 18 Yanvar 2025 22:46 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















