Əllər düzgün necə yuyulmalıdır?
News24 saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
“Əllər ilıq axar su altında 30-40 saniyə yuyulmalıdır”.
News24.az xəbər verir ki, yoluxucu xəstəliklər üzrə mütəxəssis Vladimir Neronov deyib.
Neronov xatırladıb ki, hər dəfə çöldən qayıdandan sonra, yemək hazırlamaq və yeməkdən əvvəl, heyvanlarla və ya pulla təmasdan sonra, kontakt linzalardan istifadə etməzdən əvvəl və sonra əllər yuyulmalıdır.
Həkim əllərinizi 30-40 saniyə ilıq axar su altında yumağı, bütün sahələri müalicə etməyi və barmaqlar arasındakı boşluqları və dırnaqların altındakı sahəni unutmamağı tövsiyə edir.
Yaxınlıqda su yoxdursa, Neronov 70 faiz spirt və ya hidrogen peroksid ilə antiseptik istifadə etməyi məsləhət görür. Eyni zamanda infeksionist vurğulayıb ki, yaş salfetlər tam təmizlənməni təmin etmədiyi üçün sadəcə müvəqqəti həll yoludur.
Yemək hazırlayarkən həkim ət və tərəvəz üçün ayrıca lövhələrdən istifadə etməyi, iş səthlərini və qadcetləri mütəmadi olaraq dezinfeksiya etməyi məsləhət görüb. O əlavə edib ki, əl dəsmalları fərdi olmalı və mütəmadi olaraq dəyişdirilməlidir. Bu, yoluxucu xəstəliklərin 80 faizindən qorunmağa kömək edəcək.//medianews.az


