Ən zərərli 10 qida Hər evdə var
Medicina portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Mütəxəssislər gündəlik həyatımızda tez-tez istifadə etdiyimiz bəzi qidaların sağlamlıq üçün ciddi risklər yaratdığını açıqlayıb.
Medicina.az xəbər verir ki, bu qidalar xərçəngdən tutmuş ürək xəstəliklərinə qədər bir sıra problemlərə yol açır.

1-Kartof çipsləri: Yüksək natrium, süni rənglər, çox aşağı lif səviyyəsi, sarı 5 və sarı 6 qida boyaları (kanserogen).

2-Dondurma: Çox əlavə şəkər. Ən məşhur markaların bir çoxu tövsiyə olunan gündəlik 25-36 qramdan daha çox əlavə şəkərlə doludur. Dondurma sizi üç günlük əlavə şəkərlə tez bir zamanda təmin edə bilər.

3-Emal edilmiş ət: Kolbasa, salam, pastrami, sucuk, qovrulmuş mal əti və s. daxildir. Bu, ürək-damar xəstəlikləri, tip 2 diabet və bəzi xərçəng növləri riskinin artması ilə əlaqələndirilib.

4-Hazır əriştə/Ramen: Son dərəcə yüksək natrium var.

5-Ketçup: Şəkər və natrium əlavə edilir.

6-Qəhvə kremi: Mono və digliseridlər

7-Bulyon: Palma yağı, karamel rəngi

8-Tortilla Chips: Yüksək natrium, aşağı lif, süni rənglər.

9-Qablaşdırılmış peçenye: Əlavə edilmiş şəkərlər, süni dadlandırıcılar, süni rənglər.

10-Marqarin: Palma yağı
Aygün
Medicina.az


