Ət alarkən satıcıdan sənəd tələb olunmalıdır Ekspert
Icma.az bildirir, Demokrat.az portalına istinadən.
“Son günlər “qara ət” məsələsi cəmiyyətdə ciddi narahatlıq yaradıb. Əslində, ətin rənginin tündləşməsi onun keyfiyyətsiz olması anlamına gəlmir, amma bu, təhlükəsizlik baxımından araşdırılmalı haldır”.
Bunu qida mühəndisi, ekspert Güldanə Qasımlı Demokrat.az-a açıqlamasında deyib.
O əlavə edib ki, ətin rəngi saxlanma şəraitindən, daşınma temperaturundan və hətta heyvanın kəsilmə üsulundan da asılıdır:
“Əgər ət lazımi temperaturda saxlanmasa və ya bir neçə dəfə dondurulub-əridilərsə, tünd rəng alır və qoxusu dəyişir. Bu cür ətlər həm qida zəhərlənməsinə, həm də bakterial infeksiyalara səbəb ola bilər. Xaricdən gətirilən hər bir ət məhsulu Səhiyyə Nazirliyi və Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin laboratoriyasında yoxlanmalıdır. Təəssüf ki, bəzən bəzi partiyalar bazara nəzarətsiz daxil olur. Burada məsuliyyət həm idxalçının, həm də dövlət nəzarət qurumlarının üzərindədir. Vətəndaşlar isə aldıqları ətin mənşəyinə və sertifikatına diqqət etməlidirlər. Qara və ya tünd rəngli ət gördükdə, dərhal satıcıdan keyfiyyət sənədi tələb olunmalıdır. Əgər ətin görünüşü və qoxusu şübhəlidirsə, istifadə etmək qətiyyən olmaz. Ən təhlükəsizi yalnız rəsmi təsdiqli, yerli istehsal və ya yoxlanılmış idxal məhsulunu almaqdır. Çünki qida təhlükəsizliyi təkcə dövlətin yox, hər bir vətəndaşın məsuliyyətidir”.
Leyla Turan
Demokrat.az
Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün Icma.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.
Bunu qida mühəndisi, ekspert Güldanə Qasımlı Demokrat.az-a açıqlamasında deyib.
O əlavə edib ki, ətin rəngi saxlanma şəraitindən, daşınma temperaturundan və hətta heyvanın kəsilmə üsulundan da asılıdır:
“Əgər ət lazımi temperaturda saxlanmasa və ya bir neçə dəfə dondurulub-əridilərsə, tünd rəng alır və qoxusu dəyişir. Bu cür ətlər həm qida zəhərlənməsinə, həm də bakterial infeksiyalara səbəb ola bilər. Xaricdən gətirilən hər bir ət məhsulu Səhiyyə Nazirliyi və Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin laboratoriyasında yoxlanmalıdır. Təəssüf ki, bəzən bəzi partiyalar bazara nəzarətsiz daxil olur. Burada məsuliyyət həm idxalçının, həm də dövlət nəzarət qurumlarının üzərindədir. Vətəndaşlar isə aldıqları ətin mənşəyinə və sertifikatına diqqət etməlidirlər. Qara və ya tünd rəngli ət gördükdə, dərhal satıcıdan keyfiyyət sənədi tələb olunmalıdır. Əgər ətin görünüşü və qoxusu şübhəlidirsə, istifadə etmək qətiyyən olmaz. Ən təhlükəsizi yalnız rəsmi təsdiqli, yerli istehsal və ya yoxlanılmış idxal məhsulunu almaqdır. Çünki qida təhlükəsizliyi təkcə dövlətin yox, hər bir vətəndaşın məsuliyyətidir”.
Leyla Turan
Demokrat.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Məhərrəm ayında ət ucuzlaşacaq? Ekspert
23 İyun 2025 14:54
Yeni il ərəfəsində ət bahalaşacaq EKSPERT
09 Dekabr 2025 17:24
3 4 manat ucuzlaşan ət keyfiyyətli ət deyil İqtisadçı ekspert
04 Fevral 2025 02:16
Fövqəladə vəziyyət elan olunmalıdır Ekspert
01 İyul 2025 17:42
Avtomobil etibarnamələri ilə bağlı tələb artıq ləğv olunmalıdır EKSPERT VİDEO
13 Oktyabr 2025 17:33
Baxış sayı:120
Bu xəbər 03 Noyabr 2025 20:28 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















