Ətin buzunu belə açmayın Salmonella yarana bilər
“Ətin buzunu otaq temperaturunda və ya mikrodalğalı sobada açmaq olmaz”.
Yeniavaz.com xəbər verir ki, bunu gazeta.ru-ya açıqlamasında baş texnoloq və qidalanma mütəxəssisi Svetlana Gertle-Zaqorskaya deyib.
Mütəxəssis ət hazırlayarkən tez-tez baş verən səhvi tez bir zamanda əritməkdə görüb:
“Ət mikrodalğalı sobada qızdırılsa və ya otaq temperaturunda saxlanılarsa, bakteriyaların yayılması riski var. Bu ona görə baş verir ki, məhsul mərkəzdə donmuş qalır, kənarları isə nəmlənir və isti olur. Belə bir mühitdə qida zəhərlənməsinə səbəb olan salmonella bakteriyası aktivləşə bilər”.
O, həmçinin qeyri-bərabər əridilmiş ətdən hazırlanan yeməklərin dad baxımından daha pis olduğunu qeyd edib:
“Məsələn, tez əridilən steyk içəridə çiy, çöldə isə çox bişmiş ola bilər. Ət və balığın dadını, teksturasını saxlaması və yemək üçün təhlükəsiz olmasını təmin etmək üçün onları dondurucudan çıxarın və soyuducuda saxlayın”.
Baxış sayı:69
Mənbə:https://yeniavaz.com
mikrodalğalı sobada
otaq temperaturunda
açıqlamasında baş
bakteriyaların yayılması
bakteriyası aktivləşə
balığın dadını
baş verən
buzunu otaq
bərabər əridilmiş