Icma.az
close
up
RU
Ətin buzunu belə açmayın Salmonella yarana bilər

Ətin buzunu belə açmayın Salmonella yarana bilər


“Ətin buzunu otaq temperaturunda və ya mikrodalğalı sobada açmaq olmaz”.
Yeniavaz.com
xəbər verir ki, bunu gazeta.ru-ya açıqlamasında baş texnoloq və qidalanma mütəxəssisi Svetlana Gertle-Zaqorskaya deyib.
Mütəxəssis ət hazırlayarkən tez-tez baş verən səhvi tez bir zamanda əritməkdə görüb: 
“Ət mikrodalğalı sobada qızdırılsa və ya otaq temperaturunda saxlanılarsa, bakteriyaların yayılması riski var. Bu ona görə baş verir ki, məhsul mərkəzdə donmuş qalır, kənarları isə nəmlənir və isti olur. Belə bir mühitdə qida zəhərlənməsinə səbəb olan salmonella bakteriyası aktivləşə bilər”.
O, həmçinin qeyri-bərabər əridilmiş ətdən hazırlanan yeməklərin dad baxımından daha pis olduğunu qeyd edib:
“Məsələn, tez əridilən steyk içəridə çiy, çöldə isə çox bişmiş ola bilər. Ət və balığın dadını, teksturasını saxlaması və yemək üçün təhlükəsiz olmasını təmin etmək üçün onları dondurucudan çıxarın və soyuducuda saxlayın”.
seeBaxış sayı:69
embedMənbə:https://yeniavaz.com
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri