Ətin buzunu belə açmayın Salmonella yarana bilər
Yeniavaz saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
“Ətin buzunu otaq temperaturunda və ya mikrodalğalı sobada açmaq olmaz”.
Yeniavaz.com xəbər verir ki, bunu gazeta.ru-ya açıqlamasında baş texnoloq və qidalanma mütəxəssisi Svetlana Gertle-Zaqorskaya deyib.
Mütəxəssis ət hazırlayarkən tez-tez baş verən səhvi tez bir zamanda əritməkdə görüb:
“Ət mikrodalğalı sobada qızdırılsa və ya otaq temperaturunda saxlanılarsa, bakteriyaların yayılması riski var. Bu ona görə baş verir ki, məhsul mərkəzdə donmuş qalır, kənarları isə nəmlənir və isti olur. Belə bir mühitdə qida zəhərlənməsinə səbəb olan salmonella bakteriyası aktivləşə bilər”.
O, həmçinin qeyri-bərabər əridilmiş ətdən hazırlanan yeməklərin dad baxımından daha pis olduğunu qeyd edib:
“Məsələn, tez əridilən steyk içəridə çiy, çöldə isə çox bişmiş ola bilər. Ət və balığın dadını, teksturasını saxlaması və yemək üçün təhlükəsiz olmasını təmin etmək üçün onları dondurucudan çıxarın və soyuducuda saxlayın”.
Bu mövzuda digər xəbərlər:ABŞdə Salmonella epidemiyası
07 Dekabr 2024 11:28
Yumurta ilə əlaqəli salmonella epidemiyası
12 İyun 2025 16:42
Bazardakı qəhvəyi yumurtalar toplanır Salmonella təhlükəsi
04 İyul 2025 10:26
ABŞda Salmonella həyəcanı: İt yemi geri çağırıldı
20 Dekabr 2024 16:34
ABŞda “salmonella bakteriyası” panikası: İndi xiyar araşdırılır
30 Noyabr 2024 15:53
Baxış sayı:120
Bu xəbər 31 Yanvar 2025 22:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















