Fındıq necə yeyilməlidir?
Pravda.az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Fındıq zəngin qida tərkibi ilə sağlamlıq üçün bir çox fayda təmin edir. Ürək sağlamlığını qoruyan sağlam yağlar, qan şəkərini tənzimləyən liflər və immuniteti gücləndirən E vitamini ilə zəngindir. Antioksidan xüsusiyyətləri ilə xərçəngdən qoruyur, dəri və sümüklərin sağlamlığını dəstəkləyir. Həmçinin, enerji və zehni performansı artırır. Pəhrizlərdə, kiloya nəzarət üçün effektiv qəlyanaltı kimi istifadə edilə bilər. Çiy və duzsuz fındıq ən faydalı seçimdir. Allergiya və yeyiləcək miqdara diqqət yetirilməlidir.
Pravda.az fındığın faydalarını təqdim edir:
Ürək sağlamlığını qoruyur.
Antioksidan təsir göstərir.
Həzm sistemini dəstəkləyir.
Enerji və zehni performansı artırır.
İmmunitet sistemini gücləndirir.
Sümük sağlamlığını dəstəkləyir.
Beyin sağlamlığını dəstəkləyir.
Güclü maqnezium deposudur.
Dərini gənc saxlayır.
Xərçəng riskinə qarşı təsirlidir.
Lifli tərkibi bağırsaqları qoruyur.
İstifadə qaydaları:
Fındıq çiy və ya qovrulmuş formada istehlak edilə bilər. Onu həmçinin fındıq yağı və fındıq əzməsi şəklində də istifadə etmək mümkündür. Gündə bir ovuc (təxminən 30 qram) fındıq ideal porsiya sayılır. Allergiya riski və hədsiz istehlak vəziyyətlərində diqqətli olmaq vacibdir.
Əminə Bayramova

