Məşhur restoranda ətlərə bu səbəbdən qurd düşüb AÇIQLAMA
Icma.az, Hurriyyet portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
"İstehlakçılar bilməlidirlər ki, çiy ətin qurdlanma həddinə çatması üçün xarab olmalı, iylənməlidir. Ancaq ondan sonra qurdlanma baş verər, yemək mümkün olmaz. Əgər çiy əti 10 dəqiqə açıq havada qalsa, qurd salan yaşıl milçəklər düşərsə, deməli, ət tez bir zamanda qurdlana bilər".
Hurriyyet.Az xəbər verir ki, bu fikirləri Demokrat.az-a açıqlamasında Azad İstehlakçılar İctimai Birliyinin sədri Eyyub Hüseynov bildirib.
O bildirib ki, bişmiş ət də əgər uyğun olmayan temperaturda saxlanarsa, onda da qurdlanma baş verə bilər:
"Konservləşdirilmiş ətlərdə hava daxil olduqda və konserv açılmış olduqda qurdlanma baş verir.
Təəssüf ki, yayda belə hallar olur. Qida təhlükəsizliyi çox vacib sahədir. Bu mövzuda araşdırma aparmaq da faydalıdır. Vətəndaşlar bu sahədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) ilə sıx əlaqədə işləməlidirlər".
Əfsanə Kamal
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:70
Bu xəbər 05 İyul 2025 20:55 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















