Hansı tərəvəzlər şəkərin bədənə zərərli təsirini azaldır?
Icma.az xəbər verir, Azpost saytına əsaslanaraq.
Kaliforniya Universitetinin alimləri təbii lif inulin sayəsində hansı tərəvəzlərin şəkərin orqanizmə zərərli təsirini azalda biləcəyini aşkar ediblər.
AzPost -un məlumatına görə, bu barədə “New York Post” xəbər verir.
Onlar aşkar ediblər ki, soğan, sarımsaq və enginar bağırsaqda yaşayan bakteriyaları dəyişdirərək fruktozanın qaraciyərə çatmasının qarşısını alır.
“Biz aşkar etdik ki, inulin adlı bir pəhriz lifinin istehlakı bağırsaq bakteriyalarını dəyişdirərək, zərərli fruktozaya çevrilməsinin qarşısını alır”- deyə aparıcı tədqiqatçı Çolsun Çang bildirib.
Çang və komandası nazik bağırsaqdakı bakteriyaların fruktoza qaraciyərə çatmazdan əvvəl onu metabolizə edə biləcəyini kəşf edib. Lakin kifayət qədər lif olmadıqda, fruktoza qaraciyəri həddindən artıq yükləyir və yağ yığılmasına səbəb olur. İnulinin köməyi ilə mikroblar şəkəri erkən yandırmağa başlayır.
“Xüsusi bağırsaq bakteriyalarını və metabolik yolları müəyyən etməklə, tapıntılarımız fərdiləşdirilmiş qidalanma strategiyalarını inkişaf etdirməyə kömək edə bilər” -deyə Çang bildirib.
Paylaş


