Həkimlər xəbərdarlıq etdi: Duz yeyərkən ehtiyatlı olun
News24 portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Türkiyədə kardiologiya mütəxəssisi Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan gündəlik duz istehlakının tövsiyə edilən miqdarın az qala iki qatı olduğunu və bunun hipertoniya, böyrək çatışmazlığı, ürək-damar xəstəlikləri və insult kimi sağlamlıq problemlərinə gətirib çıxardığını ifadə edib.
News24.az bildirir ki, Prof. Dr. Kılıçaslan, həddindən artıq duz qəbulunu tarazlaşdırmaq üçün bol su istehlak edilməsi lazım olduğunu xatırladıb.
O, “Bir çoxumuz süfrədə duza diqqət yetiririk, amma gizli duz qaynaqlarını gözdən qaçırırıq. Turşu, turşu yeməklər, ləzzətli məhsullar, qəlyanaltılar, hətta duzlu ayran və şalgam suyu kimi sevimli içkilərimizdə çoxlu duz var. Bu qidalar bilmədən duz istehlakımızı artırır. Ona görə də qida rasionumuza diqqət yetirməli, mümkün qədər işlənmiş, duzlu qidalardan uzaq durmalıyıq”. deyib.
Həmçinin, həkim xəstəliklərin erkən mərhələdə aşkar edilməsi üçün mütəmadi müayinələrin vacib olduğunu da vurğulayıb.
Zəhraxanım Şeydayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:106
Bu xəbər 19 Fevral 2025 19:37 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















