İndi pomidorlar duzlandıqda partlamayacaq: Sadəcə bu üsulu yoxlayın
Icma.az, News24 portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Pomidor turşusunun qabını açırsan və içində gözlədiyin kimi hamar, bütöv meyvələr əvəzinə çatlamış, formasını itirmiş pomidorlarla rastlaşırsan.
News24.az xəbər verir ki, dadı yerində olsa da, görünüş yeməyin estetik dəyərini azaldır.
Məlum olur ki, pomidorların çatlamasının əsas səbəbi – temperaturun kəskin dəyişməsidir. Qaynar marinad soyuq pomidorlarla təmasda olduqda, meyvənin qabığı təzyiqə dözə bilmir və çatlayır.
Problemin qarşısını almaq üçün nə etməli?
Diş çubuğu ilə deşiklər açın: Pomidorun saplaq hissəsinə yaxın 2-3 kiçik ponksiyon edin. Bu, meyvənin içindəki buxarın çıxmasına və daxili təzyiqin azalmasına kömək edir.
Pomidorları əvvəlcədən hazırlayın (blançirovka): Pomidorları 1-2 dəqiqə qaynar suda saxlayın, sonra dərhal buzlu suya qoyun. Bu prosedur meyvənin qabığını daha elastik edir və istilik şokuna qarşı davamlı hala gətirir.
Sadə, amma effektiv bu üsullarla siz turşuya qoyduğunuz pomidorların həm dadını, həm də görünüşünü qorumuş olarsınız.
Aqil


