Kabaçkidən hazırlanan maffinlər
Saglamolun portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Lazım olan məhsullar:
- Kabaçki - 1 ədəd, böyük olmayan
- Yumurta - 2 ədəd
- Un - 150 qr
- Süd - 50 ml
- Bərk pendir - 50-70 qr
- Zeytun yağı - 50 ml
- Manna yarması - 2 xörək qaşığı
- Qabartma tozu - 10 qr
- dəniz duzu, qara döyülmüş istiot – zövqə görə
Kabaçki yuyulur və böyük sürtgəcdən keçirilir. Pendir də eyni sürtgəcdən keçirilir və kabaçkiyə qatılır. Yumurta əlavə olunur və qarışdırılır. Un manna yarması və qabartma tozu ilə qarışdırılır və kabaçki kütləsinə əlavə edilir. Üzərinə süd tökülür, duzlanır, istiotlanır, zeytun yağı əlavə edilir və qarışdırılır. Bu maffinlər üçün xəmir qatı xama konsistensiyasında olmalıdır. Əgər xəmir çox sulu alınıbsa, biraz un, çox qatıdırsa, biraz süd əlavə edin. Xəmiri maffinlər üçün formalara qoyun və 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə ərzində bişirin. Maffinlər xoş qızılı rəng almalı və içinin bişib-bişmədiyini yoxlamaq üçün batırılan taxta çubuq quru çıxmalıdır.
Saglamolun.Az
Baxış sayı:66
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 13:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















