Kolbasa, sosiskanın faydası və ziyanı nədir?
Azpost portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Rusiyanın Birinci Kanalda yayımlanan “Sağlam Yaşayın!” proqramının mütəxəssisləri emal olunmuş ətin insan sağlamlığına təsirini müzakirə edərək həm faydalarını, həm də potensial risklərini müzakirə ediblər.
AzPost bildirir ki, doktor German Qandelman qeyd edib ki, kolbasa da daxil olmaqla, emal olunmuş ətin müntəzəm istehlakı kolorektal xərçəngin inkişaf riskini artıra bilər. O, həmçinin bildirib ki, bu cür məhsulların yetkinlərin pəhrizində daim olması orqanizmə mənfi təsir göstərir.
Eyni zamanda, oftalmoloq Mixail Konovalov qeyd edib ki, kolbasalarda faydalı elementlər, xüsusən də bu vacib qida maddəsinə gündəlik tələbatın təxminən 20%-ni təmin edən zülal da var.
İmmunoloq Andrey Prodeus əlavə edib ki, uşaq kolbasalarında adətən daha çox zülal, daha az duz və böyümə və inkişaf üçün vacib olan kalsium və yod kimi faydalı mikroelementlər var.
Paylaş
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:65
Bu xəbər 26 Noyabr 2025 12:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















