Limonlu çayı necə dəmləmək lazımdır?
News24 saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Əgər siz çay içməyi sevirsinizsə, o zaman yəqin ki, limonla çayı necə düzgün hazırlayacağınızı bilmək istəyəcəksiniz. Çünki insanların çoxu içkisinə limon qatmaqla səhv edir.
News24.az içkidən maksimum fayda əldə etmək üçün limonla çayı necə hazırlayacağınızı təqdim edir:
Addım-addım təlimat
1. Çayı ətirli və dadlı dəmləmək üçün şirin sudan istifadə etmək lazımdır.
2. Çayı dəmləyin və 3-5 dəqiqə gözləyin. Bu müddət çay yarpaqlarının dadını və ətrini verməsi üçün kifayətdir. Çay yarpaqlarını çox uzun müddət içəridə buraxmamalısınız, çünki içki acı və dadsız olacaq.
3. Yalnız çay dəmləndikdən sonra limon əlavə etməlisiniz. Çünki yüksək temperatur sitrus meyvələrində olan C vitaminini məhv edir. Optimal temperatur təxminən 70-80 dərəcədir.
4. Limon təzə olmalıdır. Dondurulmuş sitrus da əlavə edə bilərsiniz, soyuğa məruz qaldıqda, sitrus dadını itirmir;
5. Limondan dərhal sonra şəkər əlavə etməməlisiniz. Sitrik turşusu şəkərlə reaksiya verə və bu zaman çayda xoşagəlməz dad yarana bilər. Çayın soyumasını bir az gözləmək lazımdır, sonra dadmaq üçün şəkər əlavə edə bilərsiniz./Lent.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:126
Bu xəbər 13 Mart 2025 22:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















