Makaron və düyü yenidən qızdırıldıqda insanları zəhərləyirmi? İzah
Icma.az, Olke.az portalına istinadən məlumat verir.
Son günlərdə bir sıra yeməklərin təkrar qızdırılacağı halda orqanizmdə ciddi problemlər yaradacağı barədə məlumatlar tirajlanır.
Ölkə.Az xəbər verir ki, nutrisioloq Aytən Xaqan bu məsələyə aydınlıq gətirib. O, "makaron və düyü yenidən qızıdırıldıqda insanları zəhərləyirmi?" sualına belə cavab verib:
"Makaron və düyünü bişirdikdə və 2 saatdan artıq otaq temperaturunda saxladıqda onların tərkibində olan toksik maddələr aktiv hala gəlir. Bu yeməklər yenidən isidilərsə, sizi zəhərləmə ehtimalı arta bilər.
Bəs necə edək?
Bişirdiyiniz makaron və düyünü 2 saat ərzində soyuducuya qoysanız, digər günlərdə, hətta 3 gün ərzində yenidən yeyə bilərsiniz. Burada diqqət etməli olduğunuz məqam yeməyi yeyəcəyimiz qədər qızdırmaqdır" - o söyləyib.
Billurə Yunus
Baxış sayı:66
Bu xəbər 30 Yanvar 2025 15:21 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















