Makaron insanı kökəldir?
Redaktor.az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Qastroenteroloq Yekaterina Kaşux makaron haqqında geniş yayılmış bir neçə mifə aydınlıq gətirib.
Redaktor.az xəbər verir ki, o, bu barədə "RIAМО" nəşrinə danışıb.
Kaşuxun sözlərinə görə, makaron “boş kalori” sayılmamalıdır. “Tam dənli və bərk buğda növlərindən hazırlanmış makaronlar təkcə karbohidrat deyil, həm də lif, B qrupu vitaminləri və minerallar ehtiva edir”, - deyə həkim bildirib.
Mütəxəssis əlavə edib ki, artıq çəkiyə səbəb olan məhz makaronun özü deyil, onunla birlikdə istifadə edilən yağlı souslar və yarımfabrikatlardır.
Qastroenteroloq vurğulayıb ki, bərk buğda növlərindən hazırlanan makaronların tərəvəz və zülallarla birlikdə orta miqdarda qəbulu artıq çəkiyə səbəb olmur.
Aytəkin TOFİQQIZI
Baxış sayı:23
Bu xəbər 24 Oktyabr 2025 16:41 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















