Naringi və portağalla bağlı yanlışlar Necə yeyilməlidir?
Icma.az xəbər verir, Sherg.az saytına əsaslanaraq.
Qış aylarının əvəzolunmaz meyvələri naringi və portağal sağlamlığa faydaları ilə tanınır. Portağal və naringini yeməzdən əvvəl qabığını soyarkən ətli hissədə yapışıb qalan ağ lifləri də çıxarıb atsanız, onlarla birlikdə meyvənin sağlam hissəsini atmış olursunuz. Portağal və naringilərin üzərindəki ağ liflərin soyulub atılmaması üçün ciddi səbəblər var.
“Saherg.az” “Milliyet.comtr”yə istinadən bildirir ki, naringi və portağalların ağ liflərində strulin adlı möcüzəvi amin turşusu var. Strulin damarların genişlənməsinə kömək edir, qan dövranını artırır və ürək sağlamlığını dəstəkləyir. Strulin həmçinin əzələlərinizə oksigen nəqlini dəstəkləyərək məşq performansınızı yaxşılaşdırır. Bu səbəbdən məşqdən əvvəl naringi və ya portağal yemək sizin üçün faydalı ola bilər. Naringi və portağalların ağ hissəsi strudellə məhdudlaşmır. Tərkibində damar sağlamlığını dəstəkləyən hesperidin kimi flavonoidlər, toxunulmazlığınızı dəstəkləyən C vitamini və bol lif var. Antioksidant və vitamin mənbəyinizi atmaq yerinə, qabıqlarını soymadan istehlak etməyə üstünlük verməlisiniz. Qəbul etdiyiniz bütün qida maddələrindən maksimum fayda əldə etmək üçün onları necə istehlak edəcəyinizi daha çox bilməlisiniz.
Baxış sayı:116
Bu xəbər 02 Fevral 2025 13:50 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















