Niyə qabları süngər ilə yumaq olmaz?
Icma.az, Azpost portalına istinadən məlumat verir.
Tədqiqatlar göstərir ki, mətbəx süngərində çoxlu bakteriya var. AzPost Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, onların sayı tualetin səthindən də çoxdur. 2017-ci ildə elm adamları bir kub santimetr qabyuyan süngərdə 54 milyarda qədər müxtəlif mikroorqanizmlərin olduğunu aşkar ediblər. Bu, isə ictimai tualetlərdə olan mikrobdan daha çoxdur.
Ən qorxulusu isə süngərdə çoxlu sayda Acinetobacter bakteriyasının aşkarlanmasıdır. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı onları antibiotiklərə qarşı davamlılığına və sepsis və meningitlərə səbəb ola bilmələrinə görə ən təhlükəli patogenlər adlandırıb.
Mütəxəssislər həmçinin Escherichia coli və Staphylococcus aureus aşkar ediblər. Bu bakteriyalar bağırsaq infeksiyalarına, qida zəhərlənməsinə və dəri iltihabına səbəb ola bilər. Ən çox süngərlərin tərkibində zəif immun sistemi olan insanlarda tənəffüs xəstəliklərinin inkişafına səbəb olan Moraxella cinsinin bakteriyaları olub.
İnfeksiya riskini azaltmağın yeganə yolu hər 3-5 gündən bir süngər dəyişdirməkdir. Başqa variantlar da var. Məsələn, süngər əvəzinə silikon fırça və ya yuyucu parça istifadə edin.
Paylaş
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:92
Bu xəbər 11 Mart 2025 09:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















