Payızda diqqətsizlik və yorğunluqdan qurtulmağın YOLLARI
Redaktor.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Payız mövsümündə yaranan diqqətsizlik və yorğunluqdan qurtulmaq üçün gündəlik qidalanmaya bir neçə sadə və əlçatan məhsul əlavə etmək kifayətdir.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə terapevt Yelena Manovska lenta.ru-ya danışıb.məlumat verib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, zehni aydınlığı və yaddaşı qorumaq üçün beynə omega-3 yağ turşuları, B qrup vitaminləri, maqnezium və antioksidantlar lazımdır. O, menyuya müntəzəm olaraq yağlı dəniz balıqları – somon, skumbriya və ya sardina əlavə etməyi tövsiyə edib. Həmçinin qoz, badam və kətan toxumu da faydalıdır, çünki onların tərkibində maqnezium və beyin hüceyrələrini oksidləşmə stresindən qoruyan E vitamini var.
Manovskaya həmçinin ispanaq, rukkola və digər yarpaqlı tərəvəzlərin tez-tez yeyilməsini məsləhət görüb. Bu məhsullar orqanizmi fol turşusu və B qrup vitaminləri ilə təmin edir. Flavonoidlərin – qan dövranını və idrak funksiyalarını yaxşılaşdıran antioksidantların – mənbəyi kimi isə yaban mersini, göyəm və zoğal xüsusi önəm daşıyır.
Aytəkin TOFİQQIZI


