Pendir yerinə qarpızla qoz yeyin Faydaları
Medicina saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
İsti yay günlərinin vazkeçilməz ləzzəti qarpız və ağ pendirdir.
Medicina.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qarpızın çox hissəsi sudan ibarət olsa da, yüksək glisemik indeksə malik olduğu üçün qan şəkərini sürətlə artıra bilir. Bu, uzunmüddətli toxluq əvəzinə ani aclığa səbəb ola bilər.
Məhz bu səbəbdən qarpıza pendir yerinə əlavə edəcəyiniz qozun hansı təsirlər verdiyini görün.

Qarpız yüksək glisemik indeksə malik olduğundan, tək başına yeyildikdə qan şəkərini sürətlə artıra bilər. Bu, qısa müddətdə yenidən aclıq hissi yarada və balanssız qidalanmaya səbəb ola bilər.
Ancaq bu anda qoz qarpızın tamamlayıcısına çevrilir. Dietoloqların fikrincə, qoz tərkibindəki sağlam yağlar, protein və lif sayəsində qarpızın glisemik təsirini tarazlaşdırır.

Qarpızla yeyildikdə:
Qan şəkəri daha yavaş yüksəlir,
Toxluq müddəti uzanır,
Enerji daha balanslı şəkildə ifraz olunur.
Mütəxəssislər xüsusilə yeməklər arasında 3-4 qozun qarpızla birlikdə yeyilməsinin şəkərə olan həvəsin qarşısını ala biləcəyini bildirirlər.
Aygün
Medicina.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:51
Bu xəbər 17 İyun 2025 21:38 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















