Portağalı ən faydalı şəkildə necə yemək olar
Icma.az, Azpost portalına istinadən məlumat verir.
Portağalın günün hansı vaxtında yeyilməsinin daha düzgün olması ilə bağlı fikir ayrılıqları illərdir davam edir. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, əsas məsələ vaxt seçimi deyil, bu meyvənin qidalanmada mütəmadi yer almasıdır. AzPost xəbər verir ki, dietoloq Süzənnə Fişər portağalın faydasını artırmağın əsas qaydalarını izah edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, portağalı səhər, günorta və ya axşam yeməyin faydada heç bir fərqi yoxdur. Əsas olan odur ki, bu meyvə davamlı şəkildə menyuda yer alsın və orqanizmin ehtiyac duyduğu təbii qida maddələrini təmin etsin.
Fişər qeyd edib ki, mədə həssaslığı olan insanlar portağalı acqarına və ya yatmazdan əvvəl yeməməlidirlər. Çünki meyvənin turşuluğu belə şəxslərdə narahatlıq yarada bilər.
Dietoloq həmçinin vurğulayıb ki, portağal dəmir ilə zəngin qidalar üçün ən uyğun tamamlayıcıdır. Xüsusilə paxlalılar, göyərtilər, qoz-fındıq və qarabaşaq ilə birlikdə yeyildikdə portağaldakı tərkib maddələri bitki mənşəli dəmirin orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək edir.
Fişər bildirib ki, portağalın tərkibindəki qida maddələrini tam şəkildə almaq üçün onu təzə halda yemək lazımdır. Meyvələrin gün işığında saxlanılması tövsiyə olunmur, çünki tərkibindəki bəzi maddələr zamanla azalır. Buna görə portağalı çoxlu miqdarda yığıb saxlamadan, ehtiyac olduqca almaq daha məqsədəuyğundur.
Paylaş
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:24
Bu xəbər 28 Noyabr 2025 14:03 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















