Qarpızı pendirlə yeyənlərin DİQQƏTİNƏ
Icma.az bildirir, News24 saytına əsaslanaraq.
Yay aylarının vazkeçilməz meyvəsi olan qarpız və pendirin birlikdə yeyilməsi ilə bağlı uzun illərdir müxtəlif fikirlər səsləndirilir. Bəziləri bu ikilinin dad uyğunluğunu tərifləyir, digərləri isə biri şəkərli, digəri yağlı olduğu üçün sağlamlıq baxımından uyğun olmadığını düşünür.
News24.az “manset.az”a istinadən xəbər verir ki, son araşdırmalara görə, qarpızla pendirin birlikdə istehlakı sağlamlıq üçün bir sıra vacib faydalar verir. Qarpızın yüksək su miqdarı və təbii şəkəri ilə pendirin sağlam yağ turşuları və zülalı birləşdikdə balanslı və faydalı bir qida ortaya çıxır.
Qarpız və pendirin birlikdə yeyilməsinin əsas faydaları:
Qan şəkərini tarazlayır: Qarpız tək yeyildikdə qan şəkərini sürətlə artıra bilər. Ancaq yanında pendir yedikdə bu təsir azaldılır və qanda şəkərin səviyyəsi daha stabil qalır, aclıq hissi gecikdirilir.
Antioksidantların sorulmasını artırır: Qarpız likopen adlı güclü antioksidantla zəngindir. Bu maddənin bədəndə yaxşı sorulması üçün yağ lazımdır. Pendir likopenin sorulmasını gücləndirir, bu da dərinin gəncləşməsinə və hüceyrə yenilənməsinə kömək edir.
İmmuniteti gücləndirir: Qarpızın suyu və pendirin keyfiyyətli zülalı birləşərək orqanizmin müdafiə sistemini möhkəmləndirir. Yay istisində zəifləyən bədəni gücləndirir, bağırsaq florasını dəstəkləyir.
Uzunmüddətli toxluq hissi verir: Həm sərinlədir, həm də uzun müddət toxluq hissi yaradır. Yayda sağlam və doyurucu bir qəlyanaltı kimi tövsiyə olunur.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:121
Bu xəbər 19 İyun 2025 22:27 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















