Qaynar içkilər gizli təhlükə daşıyır
Olke.az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Alimlərin apardığı araşdırmalarda müəyyən olunub ki, yüksək temperaturda içilən içkilər qida borusunun selikli qişasını zədələyir. Bu zədələnmə davamlı olduqda hüceyrələrdə dəyişikliklər yarana bilər və nəticədə xərçəng inkişaf riski artır.
Həkimlər tövsiyə edirlər ki, isti içkiləri içməzdən əvvəl bir qədər soyumağa qoymaq lazımdır; çayı və qəhvəni qaynar deyil, ilıq halda qəbul etmək daha təhlükəsizdir; qida borusuna zərər verməmək üçün içkilərin temperaturu 60°C-dən yuxarı olmamalıdır.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, içkinin tərkibindən çox, onun temperaturu təhlükə yaradır. Yəni çay, qəhvə və ya digər içkilər isti yox, ilıq içildikdə belə bir risk mövcud deyil.
Həmidə İbrahimova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:71
Bu xəbər 30 Avqust 2025 15:57 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















