Qəhvəni əsla belə içməyin
Medicina portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Qəhvə gündəlik həyatda çox istifadə olunur. Əksər insanlar südlü qəhvə içməyə üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər südlü qəhvə içməmək barədə xəbərdarlıq edirlər.

Medicina.az xəbər verir ki, qəhvəyə süd əlavə etmək, kalori miqdarını artıra və qəhvənin təbii antioksidan təsirini azalda bilər.

Qara qəhvə ürək sağlamlığına da müsbət təsir göstərir və müntəzəm içildikdə bəzi ürək xəstəliklərinə tutulma riski azalır.
Digər tərəfdən qaraciyərin sağlamlığını dəstəkləyir və bəzi xəstəliklərin riskini azaldır. Arıqlamaq üçün də faydalıdır.
Mütəxəssislər qeyd edir ki, yağsız və ya bitki mənşəli südlər daha sağlam seçimdir. Qəhvəyə şəkər əlavə edərkən də diqqətli olmalısınız, çünki şəkər qəhvənin sağlamlıq faydalarını zəiflədə bilər.
Aygün
Medicina.az
