Qış üçün mükəmməl pomidor turşusu: Bu reseptdən istifadə edən
News24 portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Pomidor mövsümünün qızğın çağında evdar qadınlar arasında qış tədarükü üçün sadə, lakin dadlı reseptlərə maraq artır.
News24.az xəbər verir ki, tələbata cavab olaraq, “Sladunçiki” adlı pomidor konservi son günlərdə bir çox ailədə sevilən hazırlığa çevrilib.
Sterilizasiya tələb etməyən və sadə inqrediyentlərlə hazırlanan bu metodun üstünlükləri sadəcə vaxt qənaəti ilə məhdudlaşmır. İstifadəçilər bu resepti “pomidor yeyiləndən daha tez şorbası içilən” adlandırırlar.
Reseptdə iki variant təqdim olunur – biri 9%-li sirkə ilə turşu üsulu, digəri isə limon turşusu ilə konservləşdirmədir. Hər iki üsul eyni dərəcədə uğurlu nəticə verir və məhsul uzun müddət otaq temperaturunda saxlana bilir.
Marinad tərkibi (1 litr su üçün):
Sirkəli versiya üçün: 1 x.q. duz, 4 x.q. şəkər, 3-4 x.q. 9% sirkə,
Limon turşulu versiya üçün: 1 x.q. duz, 4 x.q. şəkər, 1 ç.q. limon turşusu,
Hazırlıq zamanı pomidorlar əvvəlcə təmiz bankalara yerləşdirilir, üzərinə qaynar su tökülərək 20-25 dəqiqə isti saxlanır. Daha sonra həmin suyun miqdarı ölçülərək marinad hazırlanır və bankalar yenidən bu məhlulla doldurulub dərhal bağlanır.
Hazır məhsul salfet altında sərinlədikdən sonra saxlanmağa verilir. Nəticədə, nəinki dadlı pomidor, həm də dadlı və təravətli marinad əldə olunur.
Mütəxəssislər bu resepti, vaxtını dəyərləndirən, lakin ev konservlərindən imtina etmək istəməyənlər üçün ideal hesab edir. “Sladunçiki” həm müstəqil qəlyanaltı, həm də müxtəlif yeməklərə əlavə kimi təqdim oluna bilər.
Aqil
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:109
Bu xəbər 14 İyul 2025 23:21 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















