Qlobal istiləşmə kakao böhranına səbəb olur
Icma.az, Demokrat.az saytına istinadən bildirir.
Ötən il Qərbi Afrikada həftələrlə davam edən həddindən artıq istilər qlobal şokolad istehsalının əsasını təşkil edən kakao yığımına mənfi təsir edib.
Demokrat.az xəbər verir ki, araşdırmalara görə kakao istehsalı üçün ideal temperatur səviyyəsinin 32 dərəcə olduğu bildirilib. Son on ildə bu səviyyədən yuxarı olan isti günlərin sayının üç həftə artdığı müəyyən edilib. 2023-cü ildə 42 gün ərzində 32 dərəcədən yuxarı temperatur müşahidə edilib.
Qərbi Afrikadakı kakao fermerləri iqlim dəyişikliyinin yaratdığı hava şəraitinə qarşı həssasdırlar. Hesabatda kakao istehsalının 2023-cü ildə həddindən artıq yağıntı nəticəsində zərər görəcəyi, 2024-cü ildə isə quraqlığın mənfi təsir göstərəcəyi bildirilir.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün Icma.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.
Demokrat.az xəbər verir ki, araşdırmalara görə kakao istehsalı üçün ideal temperatur səviyyəsinin 32 dərəcə olduğu bildirilib. Son on ildə bu səviyyədən yuxarı olan isti günlərin sayının üç həftə artdığı müəyyən edilib. 2023-cü ildə 42 gün ərzində 32 dərəcədən yuxarı temperatur müşahidə edilib.
Qərbi Afrikadakı kakao fermerləri iqlim dəyişikliyinin yaratdığı hava şəraitinə qarşı həssasdırlar. Hesabatda kakao istehsalının 2023-cü ildə həddindən artıq yağıntı nəticəsində zərər görəcəyi, 2024-cü ildə isə quraqlığın mənfi təsir göstərəcəyi bildirilir.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az

Qlobal istiləşmə sürətlənəcək
08 Yanvar 2025 20:48
Qlobal istiləşmə ölüm sayını artırıb
18 Fevral 2025 23:11
Qlobal istiləşmə okeanların tarazlığını pozur
04 Mart 2025 12:37
Qlobal istiləşmə insanı tez qocaldır
12 Dekabr 2024 08:30
Qlobal istiləşmə 4 dərəcəyə çatsa...
03 Aprel 2025 15:35

