Ramazan ayını sağlam keçirmək üçün 3 əsas qayda
Icma.az xəbər verir, Medicina saytına əsaslanaraq.
İftar süfrəsində şorbadan sonra 15 dəqiqəlik fasilə və əsas yeməyə keçmək infarktdan qoruyur.
Medicina.az xəbər verir ki, iftar süfrələrində ən çox edilən səhvlərdən biri də bütün yeməkləri eyni vaxtda və tez yeməkdir.

Acıbadem Fulya Xəstəxanası Qidalanma və Pəhriz Mütəxəssisi Müzeyyen Çelik, orqanizmin yorulmaması, təzyiq və şəkərdə ani dəyişikliklərin baş verməməsi üçün bəzi qaydalara diqqət yetirməli olduğumuzu deyib:
“Ramazan ayını sağlam keçirmək üçün kifayət qədər su içmək, iftarda tez və böyük porsiyalarla yemək yeməmək, iftardan sonra şirniyyatdan uzaq durmaq üç əsas qaydadır.
Gün ərzində boş qalan mədənin birdən-birə daha çox işləməyə məcbur edilməsi həzmsizlik və qaz kimi həzm pozğunluqlarına, ürək döyüntülərinin sürətlənməsinə səbəb ola bilər.
Bu, infarkt keçirməyə qədər ciddi problemlərə səbəb ola biləcəyi üçün iftarda mümkün qədər yavaş yeməyə diqqət edilməlidir".

Xurma və ya zeytun ilə iftar etməyin qan şəkərinin tənzimlənməsinə kömək edəcəyini ifadə edən Çelik bildirib:
"Daha sonra yeməyinizi şorba və salatla davam etdirmək, təxminən 15 dəqiqə ara vermək və sonra əsas yeməyə keçmək iştahınızı idarə etməyə kömək edəcək".
Aygün
Medicina.az

