Ramazan süfrəniz üçün fərqli reseptlər
Icma.az bildirir, Axsham.az saytına əsaslanaraq.
Axşam.az "İftar menyusu"nu təqdim edir:
Çeşmi nigar şorbası
Ərzaqlar:
Şorba üçün:
1 soğan
1 xörək qaşığı un
1/2 çay stəkan zeytun yağı
1 stəkan qırmızı mərcimək
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər (istəyə görə)
5 stəkan su (təxminən)
Sous üçün:
1 yumurta sarısı
2 çay stəkan süd
1/2 limonun suyu
Üzəri üçün:
2 qaşıq kərə yağı
1 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı çili bibəri
1 çay qaşığı nanə
1 çay qaşığı tomat pastası (istədiyiniz növdə)
Hazırlanması:
Zeytun yağını qoyduğunuz qazanı orta-az odda qızdırın. Soğanı rəndələyin və ya kublar şəklində doğrayın, qazana əlavə edin və yüngülcə qovurmağa başlayın. Soğanlar şəffaf olub saraldıqda unu əlavə edib qovurmağa davam edin. Mərcimələri yaxşıca yuyun, süzüb sonra qazana əlavə edib bir az qovurun. Su, duz və istiot əlavə edib bişməyə buraxın. Mərciməklər qaynadılıb yumşalandan sonra şorbanı qazanda qarışdırın. Bir qabda yumurta, limon suyu və südü inqrediyentlər birləşənə qədər çalın. Ocağın üzərindəki şorbadan bir az götürüb qarışığa əlavə edin. Ədviyyat bir az isindikdə, qarışdıraraq qazandakı şorbaya əlavə edin və ocağı ən aşağı rejimə qoyun. Yumşaq qaynadıqdan sonra ocağı söndürüb ocaqdan götürün. Tavada kərə və zeytun yağını yüngülcə yandırıb tomat pastası, çili bibəri və nanə əlavə edin. Süfrəyə verəcəyiniz şorbanın üzərinə ədviyyatlı yağı tökün.

"Orman kababı"
Ərzaqlar:
500 qram mal əti
2 orta boy soğan
2 yerkökü
2 kartof
1 xörək qaşığı tomat pastası
2 xörək qaşığı un
3 xörək qaşığı zeytun yağı
1 stəkan yaşıl noxud (konservləşdirilmiş)
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı kəklikotu
1/4 çay stəkan zeytun yağı (kəklikotunu qovurmaq üçün)
Hazırlanması:
Kub şəklində doğranmış əti 1 xörək qaşığı zeytun yağı və 2 xörək qaşığı unla qarışdırın. Qalan 2 xörək qaşığı zeytun yağını qazanda qızdırın, əti əlavə edib qovurun. Ət suyunu çəkəndən sonra boşqaba qoyun. İri doğradığınız soğanları eyni qazanda qovurun. Bu mərhələdə istəsəniz bir az da zeytun yağı əlavə edə bilərsiniz. Sonra doğranmış yerkökü əlavə edin və qovurmağa davam edin. Sonda kartofu əlavə edib qovurun. Tərkiblər qovrulduqdan sonra ət, 1 xörək qaşığı tomat pastası və 1 xörək qaşığı kərə yağı əlavə edib bişirin. Üzərini örtəcək qədər qaynar su əlavə etdikdən sonra duz və istiot əlavə edib ət yumşalana qədər odda saxlayın. Ət yumşaq olduqdan sonra noxudu əlavə edin. Qalan 1 xörək qaşığı kərə yağında bol kəklikotu qızardın və yeməyin üzərinə tökün.

"Top" peçenye
Ərzaq:
Qatıq - 1 stəkan
Şəkər tozu - 1 stəkan
Fındıq - 1 stəkan
Yumurta - 1 ədəd
Yağ - 125 qr.
Vanil və qabartma tozu - 50 qr.
Un apardığı qədər
Hazırlanması:
Yumurta sarısı və şəkər tozunu qarışdırın. Üzərinə qatıq, yumşaldılmış yağ, vanil, qabartma tozu və apardığı qədər un əlavə edib, yumşaq xəmir hazırlayın. Xəmirdən qoz böyüklüyündə kündələr edin. Ayrıca qabda yumurtanın ağını çalıb, beze düzəldin. Yumruladığınız kündələri əvvəlcə bezeyə, sonrasa fındığa batırıb, sobada bişirin.


