Sabaha qaldıqda zəhərə dönən 3 məşhur yemək Xəbər saytı Son xəbərlər və Hadisələr
Baku.ws saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Bir çoxumuz yeməyi sonraya saxlamağa öyrəşmişik, lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi yeməklər bişirildikdən bir neçə saat sonra sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər.
BAKU.WS dərhal yeyilməli olan üç məşhur yeməyi təqdim edir;
1. Yumurtalı yeməklər.
Omlet və yumurta olan digər yeməklər salmonella kimi bakteriyaların çoxalması üçün şərait yarada bilər. Düzgün saxlansa belə, yenidən bişirmək daha təhlükəsiz sayılır.
2. Düyü yeməkləri.
Otaq temperaturunda qalan düyü tez bir zamanda Bacillus cereus bakteriyası ilə çirklənəcək. Yenidən qızdırıldıqdan sonra belə bu bakteriyaların buraxdığı toksinlər qidada qalır və zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
3. Kartof.
Düzgün saxlanmayan kartof püresi və ya bişmiş kartof botulinum bakteriyalarının çoxalmasına səbəb ola bilər. Bu, xüsusilə süd və ya qaymaqla hazırlanan yeməklər üçün doğrudur.
Mütəxəssislər yeməkləri dərhal yeyilə biləcək qədər miqdarda hazırlamağı məsləhət görürlər. Yemək qalırsa, mümkün qədər tez soyudulması və +5 °C-dən yüksək olmayan şəraitdə saxlanması vacibdir, lakin bu, tam təhlükəsizliyə zəmanət vermir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:101
Bu xəbər 14 Dekabr 2024 14:10 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















