Şabalıd sevənlərin bilməli olduğu asan üsul
Icma.az xəbər verir, Milli.az saytına əsaslanaraq.
Şabalıdın qabığını soymaq çox vaxt çətin və vaxt aparan prosesə çevrilir. Ancaq mətbəx mütəxəssislərinin tövsiyə etdiyi sadə bir taktika ilə bu işi xeyli asanlaşdırmaq mümkündür.
Milli.Az xəbər verir ki, əvvəlcə şabalıdların hər birinin yastı hissəsindən kiçik "X" şəkilli kəsik atın. Bu, bişirmə zamanı qabığın asan açılmasına kömək edir. Daha sonra şabalıdları qaynar suda 5-7 dəqiqə saxlayın və ya sobada qısa müddət qızardın.
Ən vacib məqam isə budur: şabalıdları isti-isti soymaq lazımdır. Şabalıd soyuduqca qabıq bərkiyir və soyulması çətinləşir. İsti halda həm sərt qabıq, həm də altındakı nazik pərdə asanlıqla ayrılır.
Alternativ üsul kimi, şabalıdları qaynar sudan çıxardıqdan sonra təmiz mətbəx dəsmalına büküb 3-4 dəqiqə gözlətmək də tövsiyə olunur. Bu zaman yaranan buxar qabığın daha rahat soyulmasını təmin edir.
Bu sadə üsulla şabalıdları tez və səliqəli şəkildə soymaq mümkündür.
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:96
Bu xəbər 27 Dekabr 2025 04:16 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları


















