Şəkərli içkilər qocalmanı sürətləndirir
Icma.az xəbər verir, Unikal.az saytına əsaslanaraq.
Fast food, şəkərli içkilər, qənnadı məmulatları, yoqurt kimi qidaların bioloji qocalmanı sürətləndirdiyi məlum olub.
"Unikal" xəbər verir ki, bu barədə araşdırmanı IRCCS Neuromed tədqiqat mərkəzinin (İtaliya) alimləri aparıblar.
Alimlər araşdırmada 22 mindən çox iştirakçının məlumatlarını təhlil ediblər. Tədqiqatda iştirakçıların bioloji yaşını təxmin etmək üçün 30-dan çox müxtəlif qan biomarkerləri haqqında məlumatdan istifadə edilib.
Alimlər, həmçinin, hidrolizə olunmuş zülallar, maltodekstrinlər, hidrogenləşdirilmiş yağlar və konservantlar, rənglər və süni dadlandırıcılar kimi müxtəlif əlavələrin əlavə edilməsi ilə hazırlanan emal olunmuş fabrik qidalarının istehlakını təhlil ediblər.Emal olunmuş kateqoriyaya təkcə fast food, çipslər və şəkərli içkilər deyil, həm də zahirən təhlükəsiz görünən qidalar - çörək, bəzi meyvələr, yoqurtlar və emal olunmuş ətlərin daxil olduğu bildirilib.
Aparılan tədqiqatlar bu qidaların istehlakının bioloji qocalmanı sürətləndirdiyini göstərib.
Zərifə Nağıyeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:140
Bu xəbər 07 Noyabr 2024 16:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















